Éjszakás Túrós Pogácsa

Elkészítés 1. lépés A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Azonnal süthető.

Túrós pogácsa – Pogácsa – Előételek

Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 2-3 dkg élesztő, só, negyed sütőpor. A hozzávalókat összegyúrjuk, fél napra vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük. Mikor sütni akarjuk, kétszer meghajtogatjuk, közben fél órát pihentetjük. Kb. 2, 5 cm vastagságúra kinyújtjuk, bevagdossuk, a tetejét megkenjük, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük. Tipp: a tojás fehérjével is megkenhetjük, és ha a tojás sárgájából elcsippentünk egy picit, hogy megszínezze, vagy egy csipet pirospaprikát szórunk a fehérjébe, akkor is szép színe lesz.

  • Tepertős pogácsa
  • Túrós pogácsa – Pogácsa – Előételek
  • "Éjszakás" túrós pogácsa recept Borcsi konyhájából - Receptneked.hu

Tepertős pogácsa

Elkészítése: Az áttört túrót elkeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a margarint és a lereszelt élesztőt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt, sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük (ezért a legjobb a tésztát előző este összeállítani). Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább 3x. (Fentről lefelé, jobbról balra. ) A hajtogatások között kb 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal, szezámmaggal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk. ) 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Juhtúrós pogácsa | Ételreceptek, Pogácsa, Sütemények

Burgonyás pogácsa

A tésztához: 50 dkg liszt 50 dkg túró 25 dkg margarin 2 dl tejföl 2 tojás 1 mokkáskanál szódabikarbóna só A kenéshez: 5 dkg olvasztott margarin A tetejére: fél felvert tojás A hozzávalókat összegyúrjuk másfél tojással, és fél cm vastagra nyújtjuk. Háromszor hajtogatjuk, minden hajtogatásnál egy ecsettel lekenjük olvasztott margarinnal. Az utolsó nyújtásnál 2 cm-re nyújtjuk, tetejét a felvert fél tojással lekenjük és 180°C-on megsütjük. Vass Lászlóné receptje. Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!

Kategória: Nassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg túró 3 dkg élesztõ 1 kocka Ráma 1 pohár tejföl 1 tojás só tetejére kenéshez: tojássárgája szóráshoz reszelt sajt Elkészítés: Az áttört túrót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne a Rámát és a lereszelt élesztõt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt. Sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk. Egy éjszakára hûtõbe állítjuk. (Ezért a legjobb a tésztát elõzõ este összeállítani. ) Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább háromszor. A hajtogatások között kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk. ) Forró sütõben szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: vma Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: » Túrópogácsa » Burgonyás túrópogácsa » Túrópogácsa 2. » Túrópogácsa x » Finom túrópogácsa » Sprotnis palacsinta » Cseszneki palacsinta » Sajtfondü » Túrós pogi egyszerűen » "Cordon Bleu"-palacsinta » Tortilla » Bence pogacsa » Sonkás lepény » Kínai palacsintabatyu » Sajtos sütemény » Karamelles szilvakompót

dr-bindics-istván-szeged